TIGI

מי אנחנו?

טכנולוגיית המיקוד של TIGI – מהפכה באנרגיה סולארית תרמית

חברת TIGI (Transient Insulation Thermal Generators) הישראלית מתמחה בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות לניצול יעיל של אנרגיית השמש לצרכי חימום ותעשייה. החברה נוסדה בשנת 2007 על ידי ד"ר צבי טמיר, חוקר ויזם בתחום האנרגיה הסולארית, מתוך חזון לקדם פתרונות אנרגיה נקייה וחדשנית. הטכנולוגיה הייחודית של TIGI מבוססת על מערכת מיקוד סולארית המשלבת מראות פרבוליות וצינורות זכוכית מתקדמים. המראות המשוכללות עוקבות אחר תנועת השמש ומרכזות את קרניה על הצינורות, בהם זורם נוזל קולט חום. הנוזל מגיע לטמפרטורות גבוהות ביותר, עד 400 מעלות צלזיוס, ומנוצל לצרכי חימום, הפקת קיטור תעשייתי או הנעת טורבינות לייצור חשמל. הטכנולוגיה של TIGI מאפשרת ניצול יעיל פי כמה של אנרגיית השמש בהשוואה לטכנולוגיות קודמות, ופותחת אפשרויות יישום מגוונות בתעשייה ובמגזר האנרגיה.

פרויקטים מובילים ושותפויות אסטרטגיות

מאז הקמתה, TIGI יישמה את הטכנולוגיה פורצת הדרך שלה במגוון פרויקטים ברחבי העולם. אחד הפרויקטים הבולטים הוא מערכת סולארית תרמית לאספקת קיטור לתהליכי ייצור בתעשיית המזון בקליפורניה, ארה"ב. המערכת, המשתרעת על שטח של כ-5,000 מ"ר, מספקת קיטור בטמפרטורה של 250 מעלות צלזיוס ומחליפה את השימוש בדלקים פוסיליים, תוך חיסכון כלכלי והפחתת פליטות פחמן משמעותיים. פרויקט מפתח נוסף הוא שיתוף פעולה עם חברת Shenzhen Kepei באספקת מערכות סולאריות לחימום מים תעשייתי במפעלים בסין. TIGI זכתה להכרה בינלאומית על הישגיה וזכתה במספר פרסים יוקרתיים, ביניהם פרס אנרגיית העתיד של האיחוד האירופי ופרס החדשנות של משרד האנרגיה האמריקאי.

חזון עתידי – הרחבת יישומים ופיתוח טכנולוגי מתמשך

TIGI שמה לה למטרה להמשיך ולהרחיב את השימוש בטכנולוגיות הסולאריות התרמיות שלה, תוך התאמתן למגוון יישומים ותעשיות. החברה מזהה הזדמנויות משמעותיות בתחומי התעשייה הכבדה, כגון תעשיות הכימיקלים, הנייר והמתכות, בהן נדרשות טמפרטורות גבוהות וצריכת אנרגיה עצומה. בנוסף, TIGI חוקרת שימושים פוטנציאליים בתחום התפלת מי ים, ניקוי שפכים תעשייתיים והפקת מימן ירוק. במקביל, החברה ממשיכה להשקיע מאמצים ומשאבים בפיתוח הטכנולוגי, בשיפור הביצועים והיעילות של מערכותיה, ובהפחתת עלויות הייצור וההתקנה. המטרה היא להפוך את הטכנולוגיה הסולארית התרמית לנגישה ותחרותית יותר, ולתרום להאצת המעבר העולמי לאנרגיה נקייה.