קבוצת דוראל

מי אנחנו?

לוגו קבוצת דוראל

קבוצת דוראל היא חברה יזמית מובילה בתחום האנרגיה המתחדשת

היסטוריה של קבוצת דוראל 

קבוצת "דוראל" הוקמה בשנת 1999 על ידי דורי דודוביץ' ואלון קסל כחברת נדל"ן וניהול מקרקעין. שם החברה הוא הלחם בסיסים של שמותיהם הפרטיים של מייסדיה.

בשנת 2007 נכנסה "דוראל" לתחום האנרגיה וייסדה את "דוראל אנרגיה" כחברה פרטית הפועלת בתחומים אנרגיה סולארית, אגירת אנרגיה, אנרגיית רוח, אגרו-וולטאי ותשתיות סביבתיות. בקיץ 2008 החברה הקימה בקצרין וחיברה לרשת החשמל את המתקן הסולארי המסחרי הראשון על פי אסדרות רשות החשמל.

בחודש יוני 2020 הפכה דוראל אנרגיה לחברה ציבורית והונפקה בבורסה לניירות ערך בתל אביב. בהנפקה גייסה 126.1 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ-700 מיליון שקל אחרי הכסף. בחודש אוקטובר גייסה 191 מיליון שקל נוספים. בחודש אוגוסט 2021 הנפיקה סדרת אג"ח וגייסה סכום של 307 מיליון ₪ ובחודש אוקטובר 2021 השלימה גיוס אג"ח נוסף של כ־178 מיליון ש"ח.

פעילות הקבוצה 

חולית

בדצמבר 2022 חנכה דוראל את המתקן הסולארי הראשון בישראל להפקת חשמל המשלב יכולות אגירת אנרגיה. הפרויקט מתפרש על פני 40 דונמים והוא משלב שדה סולארי בהספק 5.5 MWp (DC) ומערכות אגירת אנרגיה בהספק 11.4 MWh. האגירה תאפשר להשתמש בחשמל הירוק גם בשעות הערב ובשעות שיא צריכת החשמל. הפרויקט הוקם במסגרת ההליכים התחרותיים של רשות החשמל.

הדרי שאן

דוראל אנרגיה מקימה בעמק המעיינות פרויקט אנרגיה סולארית בשטח כולל של כ-1,900 דונם, השדה הסולארי הגדול ביותר במדינת ישראל. בחודש נובמבר 2020 אושרה התכנית על ידי קבינט הדיור וקיבלה תוקף סטטוטורי. האישור מאפשר הוצאת היתר בניה להקמת המתקן הפוטו-וולטאי האזורי שיזמה וקידמה החברה, וכן תוואי החשמל שיחבר אותו לרשת החשמל הארצית.

חקלאות סולארית

החברה הקימה מתקנים סולאריים שמותקנים מעל מטעים, המאפשרים שליטה על כיוון הצמיחה וגובהם של העצים, וויסות חום וקור כדי למנוע נזקי מזג האוויר. החברה חתמה על עסקות עם קיבוצים להקמה על שטח חקלאי של מתקנים דומים נוספים לשימוש משותף.

בחודש ינואר 2022 זכתה החברה במכרז של משרדי האנרגיה והחקלאות לפיילוטים בתחום הדו-שימוש של הקרקעות לפרויקטים אגרו וולטאיים – ייצור של חשמל מפאנלים סולאריים, לצד גידולים חקלאיים ותקים במסגרת מכרז זה 17 פרויקטים נוספים בהספק של כמגה ואט כל אחד.

בחודש פברואר 2023 חתמה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה "עמק המעיינות" על היתר בנייה לפרויקט אגרו וולטאי, שיוקם על ידי דוראל וקיבוץ מעלה גלבוע. בפרויקט זה, שמשתרע על פני כ-150 דונמים, יגדלו ענבי מאכל, ליצ'י, מנגו וגידולי שדה, כשמעליהם יוקמו פאנלים סולאריים, שייצרו חשמל ירוק בהספק של כ-12 מגה ואט. לחברה חלקה ניסויית בשיתוף אוניברסיטת בר-אילן שבה נחקרת השפעת הצל על גידולי השדה, בהם תפוח אדמה, בצל, בזיליקום ועגבניות.

מימן ירוק

דוראל הודיעה שתקים פרויקט לייצור מימן ירוק. המימן ייווצר במתקן פוטו-וולטאי בהספק של כ-400 קילו ואט, שיוקם ויפעל בשטחי קיבוץ יטבתה. החברה זכתה במימון של 3.3 מיליון שקל מלשכת המדען הראשי במשרד האנרגיה. בפרויקט ייעשה שימוש בטכנולוגיה של חברת H2pro הישראלית.

מספק חשמל

דוראל קיבלה רישיון אספקת חשמל מרשות החשמל. בעקבות קבלת הרישיון, תוכל דוראל לחתום על הסכמי אספקת חשמל ישירות עם צרכנים עסקיים וביתיים ולספק להם חשמל בהתאם להוראות האסדרה. מתן רישיונות לאספקת חשמל נעשית כחלק מהניסיון של רשות החשמל לשנות את המבנה של משק החשמל כך שיהפוך למשק מבוזר, תחרותי ויעיל שמשלב אנרגיות מתחדשות.
בשנת 2023, חתמה דוראל על עסקאות גדולות למכירת חשמל ותעודות ירוקות לחברות מובילות במשק. בחודש פברואר 2023, נכנסה לתוקפה התקשרות עם חברת הנדל"ן מליסרון לרכוש מדוראל חשמל בהיקף המוערך בכ-500 מיליון ש"ח, לתקופה של עשר שנים. במרץ 2023, התקשרה דוראל עם מגדל ביטוח, בהסכם למכירת חשמל ותעודות ירוקות לתקופה של עשר שנים, בהיקף מוערך בכ-220 מיליון ש"ח לכל התקופה. עסקה נוספת של דוראל למכירת חשמל נחתמה עם ICL. היקף העסקה מוערך בכ-360 מיליון שקלים לתקופה של כ-15 שנים.

דוראל טק

דוראל הקימה בשנת 2021 את דוראל טק, זרוע להשקעות בחברות אנרגיה וטכנולוגיה הפועלות בתחומי הסולאר, הרוח, הביו גז, אגירת האנרגיה, ניהול הרשתות, והטיפול בשפכים ופסולת. בין השקעות הזרוע עד כה, אפשר למצוא את החברות H2Pro ו-Verdagy, המפתחות טכנולוגיה לייצור מימן ירוק, BR (Battery Resources), סטארט אפ המפתח טכנולוגיה למחזור סוללות ליתיום-יון במעגל סגור ואת חברת פינרג'י המפתחת טכנולוגיה לאגירת אנרגיה.
מלבד השקעות אקוויטי, שבהן דוראל טק מזרימה הון תמורת אחזקות, הקרן מסייעת לסטארט אפים בשיתופי פעולה, מעניקה להם גישה למתקניה ומקדמת מחקר משותף עם האקדמיה. עד כה מימנה דוראל טק שישה מיזמי מחקר אפליקטיביים בטכניון ובאוניברסיטת בר-אילן, והייתה שותפה למימון שתי תוכנית האצה בתחום האנרגיה.

תשתיות סביבתיות

לדוראל חברה בת העוסקת בייזום, מימון, הקמה ותפעול של פרויקטים בתחומי המים, השפכים והסביבה ובכלל זה ייזום פתרונות קצה לבוצה ולפסולת לסוגיה, תוך שילוב עם ייצור אנרגיה, השבה ומחזור. החברה מפעילה מתקני ביוגז במפעלי הנייר אינפיניה (לשעבר נייר חדרה), בקיבוץ להב ובקיבוץ מעלה גלבוע הקולטים פסולת ושפכים ומייצרים מהם חשמל. הפסולת עוברת טיפול ביולוגי במתקן, המפרק חומר אורגני, מפחית ריחות, מזהמים ומטרדים.