רציו פטרוליום

מי אנחנו?

רציו פטרוליום אנרגיה היא שותפות מוגבלת, המוכרת
בשמה המקוצר רציו פטרוליום, הפועלת בתחום חיפושי הנפט, הגז טבעי
והפקתם מחוץ לישראל.


 

היסטוריית פעילות רציו פטרוליום

רציו פטרוליום הוקמה לאחר תגלית לוויתן כאשר הגאולוג איתן אייזנברג, המשמש כסגן נשיא בכיר לחיפושים והפקה של רציו פטרוליום מאז הקמתה, פנה למשפחות לנדאו ורוטלוי מתוך מטרה להקים שותפות אשר תעסוק בחיפושי נפט וגז ברחבי העולם. האסטרטגיה של רציו פטרוליום ממוקדת בפעילות באגנים גאולוגיים בתוליים בהם טרם התגלו תגליות נפט ו/או גז משמעותיות, בדומה לאגן הלבנט בתקופה של טרום תגליות לוויתן ותמר. אסטרטגיה זו הוכחה עם קבלת רישיון בלוק קייצ'ור (Kaieteur) שבגיאנה בטרם התגלו במדינה תגליות נפט משמעותיות. כיום, אגן גיאנה נחשב לאחד האזורים "החמים בעולם" לחיפושי נפט. מאז משנת 2015 ועד היום נתגלו באגן מעל 10 מיליארד חביות נפט בנות הפקה ביותר מ־20 תגליות. בתחילת שנת 2021 הכריזה השותפות על תגלית במאגר טנג'ר של כ-65 מיליון חביות נפט. כיום מחזיקה רציו פטרוליום זכויות נפט בשלושה אגנים שונים ברחבי העולם.

מדינות פעילות

גיאנה

בשנת 2012 פנתה רציו פטרוליום לממשלת גיאנה על מנת לקבל רישיון לחיפוש, פיתוח והפקה של נפט וגז במדינה. בשנת 2015 קיבלה השותפות, יחד עם חברת Cataleya את הרישיון הידוע בשם בלוק קייצ'ור (Kaieteur) המשתרע על שטח של כ-13,535 קמ"ר. בשנים שלאחר מכן צירפה רציו פטרוליום לבלוק את ExxonMobil, אחת מחברות האנרגיה המובילות בעולם כמפעילת הבלוק ואת חברת Hess האמריקאית. כיום מחזיקה רציו פטרוליום 25% מהזכויות בשטח הבלוק.

במהלך שנת 2020 ביצעו השותפים בבלוק קייצ'ור את קידוח טנג'ר-1 (Tanager-1), הקידוח הראשון בבלוק אשר בוצע בעומק ים של כ־2,900 מ'. בסיום הקידוח הכריזה השותפות על תגלית נפט במאגר טנג'ר. דו"ח משאבים מעודכן לבלוק שהוכן בידי חברת ייעוץ בלתי תלויה (NSAI) ,מעריך שעפ"י האומדן הטוב ביותר (2C), המשאבים המותנים במאגר טנג'ר נאמדים בכ-65 מיליון חביות נפט. בנוסף, הוערכו 11 פרוספקטים המרוכזים ב-3 מקבצים שונים ובהם פוטנציאל של למעלה מ־2 מיליארד חביות נפט.

פיליפינים

במהלך העשור ראשון לפעילותה החליטה רציו פטרוליום להתמודד במכרז של ממשלת הפיליפינים לשטחי חיפוש ממזרח לאי פלאוון. לאחר זכייתה במכרז בשנת 2016 הוענק לרציו פטרוליום שטח חיפוש נרחב בשם SC76. בשנת 2019 קיבלה השותפות אישור מממשלת הפיליפינים להרחבת שטח החיפוש SC76 בכמעט פי 1.5 מהשטח שהוענק להם בהתחלה. כיום מחזיקה השותפות, המשמשת גם כמפעילת הבלוק, ב־100% מהזכויות בבלוק, המשתרע על שטח של כ־6,480 קמ"ר, בעומקי ים הנעים בין 900-1,700 מטרים.

מרוקו

במהלך שנת 2021 חתמהרציו פטרוליום על הסכם עם ממשלת מרוקו על זכות בלעדית ללימוד ומחקר של בלוק בשם Dakhla Atlantique. הבלוק משתרע על שטח של כ-109,000 קמ"ר וממוקם לחופי האוקיינוס האטלנטי. במסגרת ההסכם ובתום תקופת המחקר תוכל השותפות להתקדם לרישיון חיפוש והפקה בשטח הבלוק.