בשנת 1965 הוקמה חברת אורמת על ידי הזוג ברוניצקי – יהודה ויהודית. שם החברה היה הלחם של שתי המילים אור ומתכת. בתחילת הדרך ייצרה החברה טורבוגנרטורים ומערכות אספקת כוח למטוסים וכלים כבדים. בשיתוף עם משרד המסחר והתעשייה והקרן למחקרים מדעיים, הקימה החברה את חברת 'סולמת' לייצור חשמל בברכת שמש.
החברה הקימה מתקן להפקת חשמל ליד ים המלח בשנת 1984. התחנה הזו ניצלה את הפרשי הטמפרטורות והלחצים בין שכבות המים. קריסת מחירי האנרגיה הביאה להפסקת התמיכה הממשלתית בתחנה ולאחר 3 שנות פעילות היא חדלה מייצור חשמל.
אורמת נכנסת לשוק האנרגיה הגיאותרמית
יהודה ברוניצקי, ממקימי החברה, זיהה בהמשך הפעילות ההתחלתית את הפוטנציאל הטמון בייצור חשמל על בסיס אנרגיה גיאותרמית. אנרגיה זו מופקת מקידוחים גיאותרמיים ושאיבת מים בטמפרטורה גבוהה, כך שנחסך שימוש בדלקים וכך גם זיהום האוויר הנלווה להם. תחילה מכרה החברה מוצרים שייצרה בעצמה כמו טורבינות או מחליפי חום לפרויקטים קיימים, ואילו בהמשך שונה המודל העסקי והחברה החלה למכור חשמל שייצרה במתקנים משל עצמה.
האיחוד בין חברת אורמת תעשיות לאורמת טכנולוגיות (חברת הבת)
אורמת תעשיות נסחרה במשך שנים רבות רק בבורסה לניירות ערך בתל אביב, ואילו אורמת טכנולוגיות – חברת הבת נסחרה רק בניו יורק. בשנת 2015 בוצע מיזוג בין שתי החברות כאשר אורמת טכנולוגיות רכשה את ההחזקות של בעלי המניות של אורמת תעשיות. בעלי המניות קיבלו בתמורה את מניותיה של אורמת טכנולוגיות.
בעלי השליטה והמנהלים לאורך הזמן
הבעלים של מנועי בית שמש – יוסף שידלובסקי והזוג ברוניצקי התחלקו שווה בשווה בחברת אורמת, עד שבשנת 1986 נרכש חלקו של שידלובסקי בחברה על ידי ויליאם דוידסון ודו הרמלין, בעליה של קבוצה אמריקנית. משפחת ברוניצקי המשיכו להחזיק ב-57% מהחברה עד שנת 1997, ואילו בשנת 2007, כאשר התמנה בנם של הזוג למנהל התפעול והנשיא של החברה, החזיקה המשפחה בכ-28% ממניותיה. בשנת 2014 הצטרף יצחק אנג'ל לחברה ונבחר לשמש כמנכ"ל, אחרי שיהודית ברוניצקי סיימה את תפקידה. בשנת 2016 מרבית מניות החברה היו מוחזקות כבר בידי גופים מוסדיים ועל ידי הציבור.
הקמת בית הספר 'אורמת'
החברה הייתה אחראית לבניית בית הספר המקצועי בשם 'אורמת' כחלק מרשת אורט, כאשר שעריו היו פתוחים בפני תלמידים שלא התאימו למוסדות לימוד אחרות. לאחר הלימודים בבית הספר הופנו חלק מן התלמידים להשמה במפעל החברה, כאשר הם מחזיקים בידע מקצועי באחת מארבע המגמות – חשמל, מסגרות, מולטימדיה ומולטי-מסגרות.